Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Tetőszigetelés Törökszentmiklós Jász-Nagykun-Szolnok megye

A mai világban nagyon fontossá vált a fenntarthatóság, ezért az élet minden területén, így a tetőszigetelés esetében is vannak olyan technikák, melynek segítségével energiát takaríthatunk meg. Mivel a kinti hőmérséklet, különösen az őszi időszakban folyamatosan csökken az előző hónapokhoz képest, a tetőszigetelés az egyik leginkább fontos módja annak, hogy a hidegebb időszakokban melegen tarthassuk otthonunkat. Az energiatakarékos tetőszigetelés eszköze
 
A mai világban nagyon fontossá vált a fenntarthatóság, ezért az élet minden területén, így a tetőszigetelés esetében is vannak olyan technikák, melynek segítségével energiát takaríthatunk meg.
 
Mivel a kinti hőmérséklet, különösen az őszi időszakban folyamatosan csökken az előző hónapokhoz képest, a tetőszigetelés az egyik leginkább fontos módja annak, hogy a hidegebb időszakokban melegen tarthassuk otthonunkat. A tetőszigetelés megakadályozza a felesleges hő bejutását az otthonába és segít megőrizni, a kellemes, nyári hőmérsékletet a falakon belül. Az alábbiakaban igyekszünk tisztázni azt, hogy melyek a tetőszigetelés leginkább hatékony módozatai, amelyekkel még energiát is spórolhatunk.
 
Szigetelés nélkül az eső vagy az olvadó hó nedvessége maradandó károsodáshoz és penészgombához vezethet. Egyes telepítéseket, kisebb munkálatokat saját kezűleg is el lehet végezni,  ám ez rendkívül kockázatos mind biztonsági szempontból, mind a minőséget tekintve, ezért javasoljuk, hogy forduljon hozzánk, amennyiben tetőszigetelés és ehhez köthető munkálatok elvégzése szükséges otthonában. Íme, egy kiemelt fontosságú eszközt, mellyel az elvégzett munka során, előszeretettel dolgozunk.
 
A tető szigetelésének egyik leggyakoribb és leghatékonyabb módja a poliuretán spray hab használata. Ez a permetezett műanyag arról ismert, hogy rendkívül hatékony a repedések tömítésére, valamint ellenáll a szélnek és a szélsőséges hőmérsékletnek. A habot felviszik a tetőfedélzet alsó oldalára, és közvetlenül a palákra és a csempékre. A szóróhab szigetelés ezután összeragasztja a palát és a csempét, hogy megakadályozza a nem kívánt nedvesség, szél, hő és hűvös levegő beáramlását. Fontos különbséget tenni az alacsony sűrűségű nyílt cellás permetező hab és a nagy sűrűségű zártcellás szigetelőhab között. Nyitott cellás hab esetén a cellákat szándékosan nyitva hagyják, így a hab lágyabb és rugalmasabb lesz.

Ez a leginkább optimális anyag, a beltéri helyekhez, például hangszigeteléshez. Zárt cellás hab esetén a cellák teljesen bezáródnak és össze vannak nyomva, így merevebbek és stabilabbak. A zárt cellás hab a leginkább megfelelő a nagyobb területekhez, így remekül tartja távol a nedvességet otthonától. A spray hab alkalmazásának számtalan előnye van. Tökéletesen tömít el minden rést - ha permet habot viszünk fel a repedésekre és résekre, akkor kitágul és megkeményedik, korlátozva a légáramlást. A permetező hab gyakorlatban egy tökéletes akadályként működik és vízálló is, ami megakadályozza, hogy nedvesség vagy nem kívánt levegő kerüljön otthonába.

Nem utolsó sorban, a spray hab a pénztárcát is kifejezetten kíméli, hiszen jelentősen takarékos és csökkenti a közüzemi számlákon szereplő összeget. Amely nem meglepő, hiszen a szigetelés a mérsékelt hőmérsékleten tartja otthonát, nem kell nagy mértékben támaszkodnia a fűtőberendezésekre és a légkondicionálókra. Fontos szempont a környezetbarát jelleg is. 2018-ban az EPA arról számolt be, hogy az üvegházhatású gázok csaknem 81%-a fosszilis tüzelőanyagok égetéséből származó szén-dioxidból áll. Mivel a szóróhab szigetelés javítja az otthoni energiahatékonyságot, a szén-dioxid kibocsátás értéke, jelentősen csökkenthető.
 
Hosszú élettartam - A szigetelés más formái, például az üvegszál, idővel romolhatnak, és ki kell cserélni őket. A spray hab poliuretánból és izo-cianátból készül, ami megkeményedik és soha nem veszíti el formáját.
 
A tetőszigetelésnek persze jó néhány formája van, egy hab alkalmazása mellett sokkal komplexebb folyamatok és technikák alkalmazása is szükségeltetik. A lehető legjobban akkor jár, ha professzionális kezekbe adja a munkát, hogy hosszú távon is nyugodtan élhessen otthonában, megfelelő körülmények közt. Csapatunk mindenben segít Önnek, ami tetőszigetelés.
 

<-- Vissza a Tetőszigetelés Törökszentmiklós Jász-Nagykun-Szolnok megye blog oldalra!