Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Halloweeni dekoráci Kengyel Jász-Nagykun-Szolnok megye

A halloweeni dekorációk és halloween jelmezek sokunknál sajnos a szekrényben maradtak 2020-ban. A tavalyi év a kötelező maszkviselés és szociális távolságtartás miatt igazán rémesre sikerült, az idei azonban minden valószínűség szerint remek lesz, hisz nem csak ok lesz az ünneplésre, hanem lehetőség is! Halloweeni dekorációk, halloween jelmezek, és a várható 2021-es trendek

A halloweeni dekorációk és halloween jelmezek sokunknál sajnos a szekrényben maradtak 2020-ban. A tavalyi év a kötelező maszkviselés és szociális távolságtartás miatt igazán rémesre sikerült, az idei azonban minden valószínűség szerint remek lesz, hisz nem csak ok lesz az ünneplésre, hanem lehetőség is! Azonban, ahogy a tavalyi év is számos új szokást eredményezett – például Zoom-bulikat, mindenféle, nem csak halloween maszkokat – az idei év is csomó új dolgot hoz majd; a járvány után már semmi sem lesz ugyanaz, mint előtte volt, és a halloween jelmezek, halloweeni dekorációk is mások lesznek idén, mint amikhez eddig hozzászokhattunk.

A változás szele már most érezhető, a Pinterest képmegosztó oldal keresési számai árulkodók: a halloween jelmez ötletek, dekorációk, stílusok, esztétikai irányok – úgy tűnik – nagy vonalakban ugyanazok maradnak, de kicsit más szempontok, irányok is lesznek. Vajon a gyerekek mindennapi hősöknek – mentősnek, postásnak – öltöznek, vagy épp ellenkezőleg, szuperhősöknek? Más részről, előtérbe kerül-e a köröm és a haj esztétikája a hónapokon át hordott és szokássá lett maszk miatt? Nézzük, hogyan változik a fogyasztói magatartás várhatóan a jelmezek, a szépség és az életmód területein a Pinterest keresései alapján!

Lakásdekoráció, életstílus
  • Őszi gyertya: 114%-os növekedés a keresések számában
  • Tök gyertya: 50%-os növekedés a keresések számában
  • Haloweeni dekorációk: 14%-os növekedés a keresések számában
Hiába sikerült megfékezni a járvány tombolását, az továbbra is szerepet játszik az ünneplésben, vagyis a társadalmi távolságtartásra és otthonmaradásra vonatkozó irányelvek továbbra is éreztetni fogják a hatásukat. A kreatív energiák lakberendezési célokra irányításáról és az otthon kényelmének rendületlen fokozásáról tanúskodik a heti tizennégy ezres keresésszám – vagyis október végén idén is várhatóan otthon töltjük a majd az időt. Ezt valószínűsíti a filmes estékhez fordulás trendje is: a Pinterest szerint a halloweeni film este kifejezés keresésének gyakorisága négyszeresére nőtt.

Szépség
  • Haloween smink: 86%-os csökkenés a keresések számában
  • Witchcore esztétika: 581%-os növekedés a keresések számában
  • Narancssárga haj: 13%-os növekedés a keresések számában
Látható, hogy a tradicionális haloween smink már nem prioritás. Ebben a formában alig keresünk, viszont a boszorkányos esztétika soha nem látott reneszánszát éli. Egyre népszerűbb a narancssárga haj (+13%), a zöld haj (+8%), a fekete rúzs (+6%) és a fekete körömlakk (+23%), tehát ezek a színek dominálják várhatóan az idei szezont (is).

Gyermek jelmezek
  • Lány szuperhős jelmez: 75 %-os növekedést mutat a keresések számában
  • Nyomozó jelmez: 13%-os növekedés a keresések számában
  • Postás jelmez: 12%-os növekedés a keresések számában
Mindebből látható, hogy a karantén- és a járványidőszak élménye nem múlt el nyomtalanul – a hétköznapi hősöket megidéző jelmezek iránti érdeklődés növekvő tendenciát mutat – az idei szezon nagy slágerét jelenthetik a postások, nyomozók öltözékét imitáló ruhák. Ugyanakkor a szuperhős jelmezek menőbbek lesznek idén, mint valaha: a Batman, a Wonder Woman és a Bosszúállók továbbra is a kicsik nagy kedvencei, ahogy a klasszikus Disney-figurák – a témában Szörnyella De Frász –, a Fortnite jelmezek és Power Ranger kosztümök is feljövőben vannak. Ugyanakkor a klasszikus halloween gyerek öltözékek, mint a boszi, a csontváz, a denevér, a halál, a kaszás, a zombi, a vámpír, vagy tököcske kosztümök is tévedhetetlen választást jelentenek továbbra is.

Idén visszatér és sokkal jobban fog kinézni, mint tavaly vagy tavalyelőtt!

Bármely téma vagy jelmez mellett is teszi le voksát, nálunk biztosan talál megfelelőt saját maga vagy gyermeke számára. Dekorációs kellékek és kiegészítők vonatkozásában is számíthat ránk. Ha a legújabbat, a legfrissebbet, a legdivatosabbat és a legviccesebbet keresi, nálunk a legjobb helyen jár: trendi jelmezeket és kiegészítőket kínálunk minden időben.
 

<-- Vissza a Halloweeni dekoráci Kengyel Jász-Nagykun-Szolnok megye blog oldalra!