Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

BELFRY: építőipari nagy változások Dombegyház Békés megye

Az építőipar nagy változások előtt áll

Az automatizálás, illetve a fenntartható fejlődés a legtöbb gazdasági ágazatban már utat tört magának. Az építőipar komplexitásából adódóan csak lassan, a legtöbb szektortól kissé lemaradva indult el a fejlesztések útján, ám a következő évek jelentős változásokat hozhatnak magukkal. Hazánk egyik leginnovatívabb vállalata a Sildagroup szerint az építőipar egyik új korszaka előtt állunk. Jöhetnek a robotok!

Az építőipar – főként a kormány által biztosított támogatásoknak köszönhetően – évek óta rendkívül felfűtött. A szűnni nem akaró munkaerőhiány miatt az automatizálás felgyorsítása elengedhetetlen a kereslet kielégítéséhez.

Az építőrobotok egyre csak fejlődnek, így sok egyéb feladat ellátása mellett már részt vehetnek a rakodásban, illetve a földmozgatásban is. A programozott gépek megkímélik a hús-vér munkaerőt a veszélyes munkakörnyezettől, így elkerülhetővé válnak az esetleges sérülések.

Az innovációk elterjedését akadályozza, hogy a berendezések jelentős beruházást igényelnek, illetve hogy működtetésükhöz olyan, az informatikai világban jártas szakembereket kell találni, akik kezelni tudják a korszerű gépeket.

A Sildagroup Csoport szerint az automatizálás az építőiparban nélkülözhetetlen. A szektor szereplőinek muszáj fektetniük a megújulásba, az automatizált rendszerekbe, amennyiben hatékonyságukat, piaci szerepüket növelni szeretnék. A BELFRY a korszerű ismeretekben és megoldásokban, a naprakész tudás és technológia alkalmazásában hisz és tevékenységét is eszerint alakítja.
Ma már nem elképzelhetetlen, hogy hazánkban is belátható időn belül  az építkezéseket drónok pásztázzák végig, az alapanyagokat önműködő teherautók szállítják, a falakat pedig intelligens rendszerek tervezik meg.

Jöhet a zöldebb jövő!

Az építőiparra tetemes felelősség hárul a fenntarthatóság terén. Egyrészt azért, mert nagy az anyag-, terület- és energiaigénye, másrészt a világ károsanyag-kibocsátásának közel feléért a már meglévő épületek tehetők felelőssé. Épp emiatt a legtöbb építőipari vállalat  – köztük a Sildagroup– elindult a fenntartható fejlődés útján.

Egyre többet hallani a zöld épületekről, illetve a különböző szervezetek által szorgalmazott kezdeményezésekről, melyeknek célja, hogy a természetes anyagokat és a hagyományos technológiákat visszahozzák a szektorba.

A fenntartható építőipar felé elmozdulást jól mutatja, hogy az utóbbi években a gyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetbarát termékfejlesztésekre. Ennek legfőbb oka, hogy nemzetközi szinten, illetve Magyarországon is évről évre szigorítanak a szabályozásokon mind az építőanyagok, mind az épületek fenntarthatóságára vonatkozóan. Példaként említhető meg, hogy az előírások az építkezéseknél egyre hatékonyabb szigetelést követelnek meg.

Minden törekvés ellenére az építkezések még mindig óriási megterhelést jelentenek a környezet számára, mivel a kivitelezők többsége még mindig nem figyel eléggé arra, hogy újrahasznosítható, közelben gyártott, károsanyag-mentesen előállított építőelemeket használjon. Ám minden jel arra utal, hogy a szabályok szigorításával és a szemléletmód változásával egyre hangsúlyosabbá válik majd az építőipar fenntartható fejlődése.

Az automatizálás erősödése, illetve a fenntartható fejlődés szorgalmazása a következő években jelentős változásokat hozhat az építőiparban.

Mit kell tudni a Sildagroup Csoportról?

A Sildagroup a közép- és kelet-európai régió egyik legdinamikusabban fejlődő építőipari cégcsoportja, amely átfogó és változatos szolgáltatási palettát kínál az infrastruktúra építése, bővítése és karbantartása terén. Építőipari szolgáltatásokat nyújt különös tekintettel a forgalomtechnikára, útépítésre, vasúti pályaépítésre és villamosvasúti rendszerek bővítésére. A magasépítés során az építkezés helyszínén vállalja a nagy- és kisfeszültségű rendszerek kivitelezését is, az ehhez kapcsolódó munkálatokkal. Továbbá a társaság másik lényeges üzleti területe a nyersanyagok és félkész termékek előállítása és forgalmazása, homok- és kavicsbányászati ​területek, beton- és aszfaltkeverő üzemek működtetése.

A BELFRY összes tevékenysége során élen jár a környezettudatos, innovatív  megoldások alkalmazásában. 

<-- Vissza a BELFRY: építőipari nagy változások Dombegyház Békés megye blog oldalra!